Alles over een uitvaart in Enschede

Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging

Een afscheid dat bij ú past

Je kunt er niet altijd bij stilstaan
maar als het je overkomt
wil je graag iemand
die je de zorg uit handen neemt

Samen werken we toe naar een persoonlijk afscheid.

Hans Wachtmeester heeft jarenlang ervaring in rouw- en stervensbegeleiding. Hij is bevoegd predikant in de Protestantse Kerk in Nederland en is zeer ervaren als het gaat om de inhoudelijke invulling bij een crematie- of begrafenisplechtigheid. Maar Hans Wachtmeester kan iedereen van dienst zijn. Ook voor mensen die niets hebben met kerk of geloof, kan hij invulling geven aan de plechtigheid als uitvaartspreker. Ook heeft hij goede contacten met ritueelbegeleiders die u van dienst kunnen zijn.
U kunt hem de gehele uitvaart laten verzorgen of slechts een deel: wat u zelf kunt en wilt doen, doet u zelf. Alleen de zorg die u uit handen wilt geven neemt hij graag van u over. Zoals bijvoorbeeld het opstellen van de rouwkaart en de rouwadvertentie, het rouwdrukwerk etc.

Voor de verzorging van de overledene werkt Hans Wachtmeester nauw samen met Van Kleef in Hengelo, die ook het vervoer voor hem uitvoert en waar bovendien zijn kisten op voorraad staan.
Wanneer u kiest voor een thuisopbaring dan zorgt hij dat dit goed geregeld wordt en verzorgt hij de dagelijkse controle. Kiest u voor opbaring in een uitvaartcentrum, dan werkt hij heel plezierig samen met Yarden Uitvaartverzorging Smelt in Hengelo, met Vredehof in Enschede, met Erik Korte (Uitvaarthuis Twente) in Almelo, met Helpt Elkander in Borne.

Kiest u voor een begrafenis, dan vindt die plaats op de begraafplaats van uw keuze. Kiest u voor een crematie, dan is het crematorium in Usselo (Enschede) of in Almelo een logische keuze.
U mag tijdens de uitvaart de kist zelf indragen of op een rijdende baar begeleiden. Wilt u dat liever niet, dan werkt Hans Wachtmeester graag samen met het dragersgilde Avecta: jonge mensen die niet alleen kunnen dragen maar ook ’schouderen’, en dat met veel respect doen.

Na de crematie of begrafenis kan Hans Wachtmeester u van dienst zijn bij het verstrooien van de as of bij de keuze voor een grafmonument. Hij is dealer van tijdelijke grafmonumenten, die een goede overbrugging kunnen vormen voor de periode dat er nog geen definitief monument geplaatst kan worden.
Voor het bewaren van (een deel van) de as in een urn, een asbeeld of assieraad heeft Hans Wachtmeester verschillende mogelijkheden en voorbeelden; vraagt u daar gerust naar.

Hans Wachtmeester is u graag behulpzaam bij het incasseren van de verzekeringspolis; het maakt daarbij niet uit of het gaat om een natura uitvaartverzekering, een deposito-storting of een kapitaalverzekering. U krijgt, ook als u niet verzekerd bent, een duidelijke begroting.
Wanneer de kosten een probleem zijn, denkt Hans Wachtmeester graag met u mee hoe deze zo laag mogelijk zijn te houden, terwijl het afscheid wel waardig en met respect voor de overledene plaatsvindt. De termen ’budgetuitvaart’ en ’goedkope uitvaart’ gebruikt hij liever niet.
Op verzoek maakt hij graag vrijblijvend en kosteloos een kostenoverzicht.

Wilt u eerst in alle rust zelf nadenken over uw wensen ten aanzien van uw eigen crematie of begrafenis, dan vindt u op de website een wensenboekje.

Het werkgebied van Hans Wachtmeester Uitvaartverzorging omvat heel Twente. Zo heeft hij uitvaarten verzorgd in Hengelo, Almelo, Borne, Delden (Hof van Twente) en Enschede en hebben mensen in o.a. Oldenzaal en Gronau (Duitsland) om een voorbespreking gevraagd.


Contact

Bezoekadres  :  Deurningerstraat 32
7557HG  Hengelo
Postadres  :  Deurningerstraat 32
7557HG  Hengelo
E-mail  :  info@hanswachtmeester.nl
Web  :  hanswachtmeester.nl
Telefoon  :  06 2 201 201 9
Mobiel  :  06 2 201 201 9
Fax  :  084 210 510 0

Foto's:

Overlijden in regio Enschede melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206